Pilot schoolmelk

Vrijdag 27 september 2019

Beste ouders, Vanaf 30 september t/m 1 november krijgen uw kinderen gratis twee keer per week zuivel op school aangeboden. De school doet namelijk mee aan een Schoolmelk pilot! Gratis lekkere koude zuivel voor iedereen Met de Schoolmelk pilot zorgen we dat alle kinderen in de klas een gezonde keus krijgen aangeboden door kennis te maken met zuivel, een gezond alternatief op suikerhoudende drankjes dat valt binnen de Schijf van Vijf. Schoolmelk wordt aangeboden door FrieslandCampina. Wat kunt u verwachten? Op 2 lange schooldagen zal er op CBS Het Podium Schoolmelk worden aangeboden! Gedurende de pilotperiode ontvangt uw kind 4 weken zuivel op school. *4 weken, 2 dagen per week *Gelijkheid in klassen *Aanleren van gezonde eetgewoontes *Lactose vrije melk is ook aanwezig.

Schoolmelk is een bestaand initiatief van FrieslandCampina waarmee al jaren zuivel op school wordt gefaciliteerd met abonnementen via ouders. Met deze pilot wordt er onderzocht om gezonde voeding op scholen te stimuleren door gedurende een periode alle kinderen op school gratis van zuivel te voorzien. Een gezonde keus aanbieden werkt namelijk aanstekelijk en zo kunnen alle kinderen meedoen. De pilot zal gefinancierd worden door FrieslandCampina en de Europese Unie. Er zijn voor de school en ouders géén kosten verbonden aan de pilot.

Voor vragen of onduidelijkheden kunt u contact opnemen met juf Chantall.

s.hirschfeld@nullkindenonderwijsrotterdam.nl