Voedselbosje

Jaaaa! Het is gelukt. Nét voor de vakantie hebben wij te horen gekregen dat wij uit vele scholen gekozen zijn voor een Voedselbosje. Het Voedselbosje is in de vakantie voorbereid op het schoolplein van CBS Het Podium. De school adopteert dit minibosje zodat de kinderen hier over kunnen leren en natuurlijk van kunnen proeven. Groep 4/5 heeft maandag 26 oktober geholpen met de opening en beplanting!

Wat is een Voedselbosje?
Een Voedselbosje is een soort 3D moestuin, maar dan eentje die veel minder onderhoud vergt. Het heeft een omvang van 30 vierkante meter en bestaat uit 20 tot 25 soorten planten, struiken en bomen in een aantal lagen. Het bosje leert kinderen op een uitdagende en vernieuwende manier hoe voedsel groeit en waarom dit goed is voor de natuur, de biodiversiteit, het klimaat en jezelf. Alle soorten zijn vast, dat wil zeggen dat ze er het hele jaar staan of terug komen na de winter. Van krentenboom tot bramenstruik en van citroenmelisse tot colakruid. De verschillende soorten bomen, struiken, bodembedekkers, klimplanten en kruiden in de voedselbosjes zijn deels of helemaal eetbaar. Het Voedselbosje is onderdeel van IVN’s Groene Revolutie: een laagdrempelige manier om de natuur op het plein een flinke boost te geven. Bij het bosje hoort ook een lesprogramma.

www.ivn.nl/voedselbosjes

Wij vinden het op CBS Het Podium belangrijk dat de kinderen een gezonde en uitdagende speel- en leeromgeving hebben. Het Voedselbosje sluit hier helemaal bij aan: Op een toegankelijke en speelse manier natuur en voedsel dichtbij brengen door  ontdekking en beleving.

Comments are closed.